5 things to do in Düsseldorf




Много хора мислят, че някои от дестинациите в Германия са меко казано скучни. Дюселдорф също попада в тази класация. Не очаквам, че целенасочено ще решите да пътувате до там в свободното си време, но ако случайно се озовете в Дюселдорф мога да ви кажа, че определено има какво да видите. И определено няма да скучаете...


Преди да решите да се впускате в каквито и да е приключения трябва да знаете, че германците много държат всичко да им е написано само и единствено на немски (като се започне от градския транспорт и се стигне до описанията на гърба на стоките, които се продават в магазина), така че ако не сте немскоговорящ (какъвто е и моят случай) Ви желая успех ;)

Хубавото е, че повечето хора тук говорят английски, така че винаги можете да питате. Мястото, където съм отседнала се намира до летището. След няколко минутно взиране в картата на градския транспорт, която удобно са поставили на платформата ( която изглежда като изпит за чувството ви за ориентация) , решавам, че просто трябва да питам как да се
добера до центъра.

Хващам S-Bahn до Düsseldorf Hbf и след това се качвам на U-Bahn. Искам да сляза някъде в района на  Altstadt (например Tonhalle), но естествено пропускам спирката и слизам на Luegplatz (виж картата)


От тази страна на реката се намира приятен за разходка парк. Късметлийка съм с учудващо доброто за Германия време. Компания ми правят стадо овци, незнайно как попаднали тук.




Топ 5 на нещата, които ви преопоръчвам да видите в Дюселдорф:

1. Разходка по Rheinuferpromenade (между Burgplatz и Apollo Platz)



Ресторанти, барове, дълга алея за разходка покрай р. Рейн, неспирно преминаващи корабчета, слънце. Всичко това в сърцето на града.

2. Разходка из старият град (Altstadt).
Пуснете се из малките улички, минете през Burgplatz, Marktplatz. Стигнете до кметството (Rathaus).





Burgplatz

Düsseldorf Rathaus



3. Опитайте местната бира в някоя от стотиците бирарии в центъра. Реших да пробвам бирарията Zum Schlüssel (адрес: Bolkerstraße 43), тъй като бях чела че мястото е добро.





Останах разочарована. Бирата и свинските ребърца наистина бяха страхотни, но обслужването не бе на ниво. Германицте могат да бъдат изключително груби хора (без да искам да обидя никого). Поради някаква незнайна за мен причина те имат склонност да се държат изключително нелюбезно с чужденците. На улицата бих преглътнала такова поведение, но не и в ресторант, където съм в ролята си на клиент и си плащам за качествена храна и добро осблужване. Дълбоко НЕ препоръчвам за посещение, независимо какво ще прочетете в google.
 
4. Качете се на Rheinturm (Rhine tower). От върха на 240-метровата кула се открива красива 360-градусова гледка към целият град. Това е най-високата сграда в Дюселдорф.






5. Разходете се в Königsallee. Един от известните булеварди в града, където можете да намерите зеленина и спокойствие, както и луксозни бутици в търговската му част.





За десерт съм Ви оставила един прекрасен залез с гледка към р. Рейн. Горящото небе с красиви розови отенъци бележи последните ми часове в Дюселдорф. 







Comments

Post a Comment