Handmade reindeer cupcakes



Представям ви моята рецепта за домашни коледни мъфини "Рудолф". Направени собственоръчно от мен с много любов 

Домашни коледни мъфини "Рудолф" в 5 лесни стъпки

1.  Нека започнем с основното: мъфините. Ще произведем набързо една дузина.

Продукти за 12 мъфина:
1 яйце
200 гр. захар
250 гр. кисело мляко
6 с.л. какао
100 гр. масло
250 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер.

Разбиваме яйцето + захарта. Прибавяме киселото мляко + какао. Разбиваме продуктите с мискер, а след това постепенно добавяме разтопеното масло.
След това идват брашното и бакпулвера. Тук вече изоставяме миксера и грабваме дървената лъжица. По съвет на мама така сместа остава въздушна и ни гарантира пухкави мъфинчета. Мама знае най-добре, а авторитета и в кухнята е безспорен.
Хвърляме мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 мин. Под "хвърляме" имам предвид -  внимателно  разпределяме хомогенната смес в хартиени чашки, а пък чашките поставяме в метална тава за мъфини. Докато нашите бъдещи елени бухват, използваме паузата, за да оближем останалото тесто в купата :)

                                                   Ето ги и нашите мъфини:


2. Очите на нашите елени са доста деликатна работа.
Разполагаме с два варианта. Първият вариант е да си купите малки цветни детски бонбони, да отделите белите на цвят и към тях да залепите малки шоколадови парченца, които да ви послужат за зеници.
След като купих  безумни количества "Skittles", "M&M's", бонбони "Веселка", "Bonibon" и други неща от щанда за деца до 6 години, установих, че белите бонбони никак не са ни достатъчни на брой, но за това пък разполагаме с един куп червени такива, които ще ползваме за носа на нашия Рудолф.


За очите минаваме към вариант 2. За целта правим айсинг от белтък и пудра захар. Разбиваме с миксер и оформяме бялата част. Вътре в нея прикрепяме с помощта на белтък малки шоколадови парченца. В магазините се продват т.нар. "шоколадови капки", от които стават идеални зеници. Това по-долу може да ви изглежда малко зловещо, но... Е, ако имате хлапе, просто пропуснете тази част и минете към финалния резултат ;)


3. Сглобяваме лицата на нашите елени, като прикрепяме така красиво оформените от нас очи (хо-хо-хоо) с помощта на белтък към бретцели. 


Нещата започват да изглеждат малко по нормално, нали? ;)

4. За долната част на елените ползваме малки сладки във формата на сърчица, върху които залепяме по един червен бонбон.


5. Всички тези украшения обаче не са достатъчни за голите ни мъфини. За това правим шоколадова глазура. За нея ползваме:
2 жълтъка
2 с.л. какао
100 гр. пудра захар
100 гр. масло.
Всичко се смесва и се затопля на водна баня, докато се превърне в хомогенна смес.

После мажем смело нашите мъфини с глазурата и залепяме отгоре рога, очи, носове и каквито други части им измислите  :)

Ето ги и нашите елени.
Весела Коледа ! :)






Comments

Post a Comment